Έλλη Τριανταφύλλου

Μάγδα Φύσσα, Νίκος Δένδιας, Ευτέρπη Κουτζαμάνη : Τα τρία πρόσωπα που συνέβαλαν να επέλθει η Νέμεση στην Ύβρη

της Έλλης Τριανταφύλλου

Σήμερα, 7 Οκτωβρίου του 2020, στις 11.00 ήταν όλοι εκεί, αναμένοντας την ιστορική απόφαση της έδρας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Υπάρχουν, όμως, κάποια πρόσωπα, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, οδηγώντας την πολύκροτη αυτή υπόθεση στην απονομή Δικαιοσύνης.

Η πιο εμβληματική μορφή αυτής της δίκης είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η τραγική μάνα Μάγδα Φύσσα, που επί επτά χρόνια, με ζέστη και με βροχή, με αντοχές ή χωρίς, άκουγε και ξανάκουγε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την στυγερή δολοφονία του σπλάχνου της, για τις στιγμές που ψυχορραγούσε, για τα ανεκπλήρωτα όνειρά του.

Βράχος λαξεμένος από τους ανέμους. Αμετακίνητη στη θέση της. Για να μην τολμήσει κανείς να ξεχάσει…

Το δεύτερο κομβικό πρόσωπο, είναι χωρίς άλλο, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που πήρε την πολιτική ευθύνη να διαβιβάσει στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τις 32 δικογραφίες με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, για να ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης.

Το τρίτο πρόσωπο είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Κουτζαμάνη, η οποία, ανεπηρέαστη από τον ανθρώπινο φόβο, συνειδητοποίησε άμεσα ότι η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας”.

«Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου», τονίζει σήμερα ο κ. Δένδιας.

Ορθό. Να μην ελπίζουμε, όμως, ότι τελειώσαμε σήμερα με το φαινόμενο που εκπροσώπησε επί χρόνια η Χρυσή Αυγή. Ο λόγος της, τα μηνύματά της, η βιαιότητα της ματιάς της, εξακολουθεί να είναι ελκυστική για κάποιους τουλάχιστον.

Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που χαρακτηρίζεται από ισχυρή τάση συνωμοσιολογίας…

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή