Μακρόν: Συντονισμένη πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για τη Μόρια. Θα υποδεχθούμε πρόσφυγες, όπως ζητάει η Ελλάδα

Μορια Εμμανουέλ Μακρόν αλληλεγγύη Ε.Ε

Στο τραγικό συμβάν της καταστροφικής πυρκαγιάς στον καταυλισμό της Μόριας αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του από την Κορσική, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ευρωπαϊκού νότου με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για μία συντονισμένη πρόταση Γαλλίας-Γερμανίας, σε μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα

«Η Γαλλία και η Γερμανία, μαζί με όσες ευρωπαϊκές χώρες το επιθυμούν και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δώσουν για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπογράμμισε ακόμα ότι «πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα, αλλά και να σταθούμε στο ύψος των ευρωπαϊκών αξιών».

«Η πραγματικότητα είναι τραγική, με πυρκαγιές να ξεσπούν τη στιγμή που παιδιά, γυναίκες και άνδρες βρίσκονται στους καταυλισμούς αυτούς, σε πολύ δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε.

«Ετοιμάζουμε λοιπόν μια συντονισμένη πρόταση, με τη Γερμανία και προσπαθώντας να κινητοποιήσουμε το μέγιστο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να υποδεχτούμε κάποιους πρόσφυγες, ειδικότερα ανηλίκους, βάσει και των αιτημάτων της ελληνικής κυβέρνησης.

Τις επόμενες ώρες η Ελλάδα θα διευκρινίσει τις ανάγκες της και θα ακολουθήσει μια πρώτη, συντονισμένη, αλληλέγγυα γαλλο-γερμανική απάντηση», σημείωσε αναλυτικότερα ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή