Μαλλιά κουβάρια στο υπουργικό με Κοτζιά – Καμμένο να παίρνουν φωτιά

  Μαλλιά κουβάρια έγιναν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Πάνο Καμμένο.

  Η σφοδρή αντιπαράθεση του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο έφτασε στα όρια του θερμού επεισοδίου. Κατά πληροφορίες, η διαμάχη των δυο αντρών έλαβε και προσωπικό χαρακτήρα, με τον κ. Κοτζιά να κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο οτι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παίζει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι.

  Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας οτι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό.

  Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος είναι αναρμόδιος για την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και πως με την συμπεριφορά του εκθέτει τον πρωθυπουργό και τη χώρα.

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάνος Καμμένος  ανέφερε ότι διατηρεί την άποψή του σχετικά με την ονομασία αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης.

  Στο επεισόδιο πήραν μέρος και άλλοι υπουργοί ενώ «πυροσβεστικό» ρόλο ανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

  Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω» αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

  Τον Πάνο Καμμένο δεν φαίνεται να υπερασπίστηκαν ούτε οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ. Αντίθετα, η κα Έλενα Κουντουρά δημοσιοποίησε το «αντάρτικό» της και ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων οτι όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα ψηφίσει υπέρ, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως δεν ψηφίζει γιατί δεν είναι βουλευτής.

  Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Καμία δημοσίευση για προβολή