Μάτι, 2 χρόνια μετά : Οι ανοιχτές πληγές, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για προσπάθεια συγκάλυψης και η ανοικοδόμηση

Ο πόνος, ο όλεθρος και οι πληγές από την ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι, παραμένουν ανοικτές, δύο χρόνια μετά. Το κλίμα, η οργή, ο πόνος και τα αναπάντητα ερωτήματα γίνονται ακόμα πιο βαρειά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για τον θάνατο 102 ανυπεράσπιστων ανθρώπων, μεταξύ τους, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Οι πυρόπληκτοι, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων, σε κλίμα οδύνης,  θα συμμετάσχουν το απόγευμα  στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης στην περιοχή.

Στις 19.00, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου θυμάτων της πυρκαγιάς. Θα διαβαστούν τα ονόματα των νεκρών και όλοι μαζί θα κατηφορίσουν προς τον Ναυτικό Αθλητικό Ομιλο Ματιού. Θα περπατήσουν στους ίδιους δρόμους τους οποίους δύο χρόνια πριν, γείτονες, φίλοι αλλά και οι ίδιοι, διέσχιζαν πανικόβλητοι προκειμένου να σωθούν.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, εκεί όπου εγκλωβίστηκαν επί ώρες εκατοντάδες άνθρωποι.

Δύο χρόνια μετά, κι ενώ έρχονται καθημερινά στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για προσπάθειες συγκάλυψης των τραγικών και ολέθριων ευθυνών που έγιναν, ξαναβγαίνουν από τα συρτάρια για επανεξέταση οι δικαστικοί φάκελοι των πυρκαγιών σε Μάνη και Κύθηρα, ενώ στο Μάτι ξεκινά το γκρέμισμα των ακατοίκητων σπιτιών. Θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις σε όσα εξ αυτών διέθεταν νόμιμη άδεια.

Μάτι, δύο χρόνια, μετά. Με την ευχή να μην ξαναζήσει η χώρα ανάλογη τραγωδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή