Με άνοδο 2,7% έκλεισε η τιμή του αργού – Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός

Με άνοδο 2,7% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η τιμή του αργού, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο το αμερικανικό WTI έκλεισε με απώλειες 32%. Η τιμή του αργού κλείδωσε στα 16,94 δολ. το βαρέλι.

Η ανάκαμψη των τιμών στη συνέχεια με το νέο συμβόλαιο του Ιουνίου οφείλεται εν μέρει στις εκτιμήσεις ότι το σταδιακό ξεκλείδωμα των οικονομιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα δώσει ώθηση στη ζήτηση που κατέρρευσε τις προηγούμενες εβδομάδες εν μέσω των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο χρυσός, παρότι αρχικά κινήθηκε ανοδικά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με άνοδο 2,2%.

Το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 9,80 δολάρια ή κατά 0,6%, κλείνοντας στα 1.734,60 δολάρια η ουγγιά.

Απώλειες σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να υποχωρεί κατά 9,4 σεντς ή κατά 0,6% και να κλείνει στα 15,263 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες και σε επίπεδο εβδομάδας της τάξης του 0,2%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαΐου για τον χαλκό έκλεισε στα 2,337 δολάρια η λίβρα, με κέρδη 1,1% την Παρασκευή, αλλά με πτώση 0,3% σε διάστημα εβδομάδας, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,8% και έκλεισε στα 773,80 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση και στην εβδομάδα κα΄τα 1,5%. Τέλος, το συμβόλαιο Ιουνίου για το παλλάδιο υποχώρησε σήμερα κατά 0,8% και τερμάτισε στα 1.985,30 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 6,8%.

Καμία δημοσίευση για προβολή