Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τον τεχνολογικό τομέα να οδηγεί την κούρσα

Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες την Τετάρτη με τον τεχνολογικό τομέα να οδηγεί την κούρσα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,61% στις 26.539 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,35% υψηλότερα στις 10.542 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,24% στις 3.258 μονάδες.Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι 11 τομείς του S&P 500.

Στο ταμπλό, το Facebook και η Amazon σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%, ενώ υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές των Apple και Αlphabet.

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να τα διατηρήσει στο επίπεδο αυτό για όσο καιρό χρειαστεί για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από την κρίση του κοροναϊού.Όλα τα μέλη της επιτροπής FOMC ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0% με 0,25%, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται από τις 15 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, οι CEO των τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών έδωσαν κατάθεση σε επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για εφαρμογή μονοπωλιακών πρακτικών.

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών έχουν υπεραποδώσει φέτος. Το Facebook και η Alphabet έχουν ενισχυθεί πάνω από 12% από την αρχή του έτους, ενώ η μετοχή της Amazon έχει εκτιναχθεί κατά 62,4% και της Apple κατά 27%.

  • Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις απώλειες και έκλεισε υψηλότερα 0,6% στα 41,23 δολάρια το βαρέλι. O χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,5% στα 1.953 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1758 δολ./ευρώ.
  • Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,58%.

Καμία δημοσίευση για προβολή