Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street

Μικτή εικόνα στη Wall Street

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να “τρομάζουν” από την πιθανότητα ενός ράλι εκτός ορίων. Παράλληλα επικεντρώνονται στη δεύτερη παραπομπή Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, στην παρουσίαση ενός νέου πακέτου στήριξης από τον Μπάιντεν, στα στοιχεία απασχόλησης και στο εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,22% ή 68 μονάδες, στις 30.991, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,38% στις 3.795 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,12% στις 13.112 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Visa (-3,5%) και Home Depot (-2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (+3,9%) και Chevron (+2,7%).

Η μετοχή της Facebook υποχώρησε κατά 2,4%, εκείνες των Amazon, Netflix, Microsoft και Apple έχασαν άνω του 1% έκαστη, ενώ η μετοχή της Alphabet (μητρικής της Google) υπέστη απώλειες 0,9%.

Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο του για την ενίσχυση της οικονομίας εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Μπάιντεν θα προτείνει μια αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών κατά 1,9 τρισ. δολ,, με περισσότερες άμεσες πληρωμές στα αμερικανικά νοικοκυριά και σημαντική χρηματοδότηση για τις πολιτειακές και τις τοπικές κυβερνήσεις.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,3% στα 53,57 δολάρια ανά βαρέλι, σε υψηλό 11 μηνών, ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.851 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα στο 1,13% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2158 δολ.

Καμία δημοσίευση για προβολή