Με ένα αποκαλυπτικό βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών η Ελλάδα απαντά από τις Βρυξέλλες στα Τουρκικά fake news

Ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών, υπό τον τίτλο «Η αλήθεια για την κρίση στα ελληνικά σύνορα», αποτελεί την απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προπαγάνδα και το μπαράζ fake news που διασπείρονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το βίντεο παρουσίασαν στους ευρωπαίους εταίρους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

  • Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του, κάνει λόγο για κραυγαλέα προσπάθεια από την τουρκική πλευρά προκειμένου να προωθήσει το γεωπολιτικό της πρόγραμμα.

«Το χρονοδιάγραμμα της κρίσης στα ελληνικά σύνορα: μια κατάσταση που δημιουργήθηκε, οργανώθηκε και συντονίστηκε από την τουρκική κυβέρνηση. Δεν είναι ζήτημα προσφυγικό. Είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια από την Τουρκία να χρησιμοποιήσει απελπισμένους ανθρώπους για να προωθήσει το γεωπολιτικό της πρόγραμμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Stelios Petsas@SteliosPetsas

A timeline of the crisis at the Greek border: a situation created, organised & coordinated by the Turkish Government. It is not a refugee issue. It’s a blatant attempt by Turkey to use desperate people to promote its geopolitical agenda. #IstandwithGreece https://youtu.be/jbbu_favdw4 

486 people are talking about this
Η Αθήνα κατάφερε  να αποσπάσει μία διατύπωση που καλύπτει σε ένα ποσοστό τις Ελληνικές θέσεις, κατά τη διάρκεια της μακράς συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Και αυτό, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Γερμανίας και άλλων χωρών οι οποίες πάσχιζαν να εντάξουν στο τελικό κείμενο θετικές διατυπώσεις για τον ρόλο της Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού,

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο «ενώ το Συμβούλιο αναγνωρίζει το αυξημένο μεταναστευτικό βάρος και τους κινδύνους που η Τουρκία αντιμετωπίζει στο έδαφός της και τις ουσιαστικές προσπάθειες που έχει κάνει για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων, απορρίπτει σθεναρά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης από την Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς. Αυτή η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν είναι αποδεκτή» αναφέρεται στα Συμπεράσματα που εκδόθηκαν.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή