Με κέρδη άνω του 2% οι δύο βασικότεροι δείκτες της Wall Street 

Wall Street

Οι δύο βασικότεροι δείκτες της Wall Street  ολοκλήρωσαν χθες με κέρδη άνω του 2%, παρά την τρομακτική αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (+6,6 εκατ.). Βασική αιτία ημεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου στην ιστορία (άνω του 21%).

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 469,93 μονάδων ή 2,24%, στις 21.413,44 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 56,40 μονάδες ή 2,28%, στις 2.526,90 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 126,73 μονάδων ή 1,72%, στις 7.487,31.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο, νωρίτερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), μιλώντας στο δίκτυο CNBC, για επικείμενη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για περικοπή της τάξης των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή πετρελαίου.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έκανε μεν λόγο για 10 εκατ. βαρέλια, ωστόσο σημείωσε ότι η περικοπή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, της τάξης των 15 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Οι traders παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στον κλάδο του πετρελαίου και την επίδρασή τους στις χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς οι απώλειες του “μαύρου
Η υποχώρηση των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών κινείται σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 20% σε σχέση με την ίδια ημέρα πριν από έναν χρόνο, έχοντας περάσει βαθιά σε έδαφος bear market.
Τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, με 236.000 από αυτά μόνον στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 26 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Chevron, Exxon Mobil και Caterpillar, ενώ των απωλειών εκείνες των Walgreens Boots Alliance, United Technologies και Boeing.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία των επιδομάτων ανεργίας φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των αναλυτών για εκτίναξη της ανεργίας τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα, 6,6 εκατ. άτομα, αριθμός-ρεκόρ, υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού έχει ουσιαστικά παραλύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Η τελευταία μέτρηση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ των 3,3 εκατ. ατόμων που καταγράφηκε πριν από δύο εβδομάδες καθώς η χώρα έμπαινε στην αρχική φάση των περιορισμών για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Ο δείκτης για τις επιχειρηματικές συνθήκες στην πόλη της Νέας Υόρκης υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία του τον Μάρτιο, σύμφωνα με την έρευνα του Institute for Supply Management New York.

Ειδικότερα, ο δείκτης για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες κατρακύλησε στις 12,9 μονάδες τον Μάρτιο, “το χαμηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί στην έρευνα”, όπως ανακοίνωσε το ISM-New York. Το Φεβρουάριο ο δείκτης ήταν στις 39 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης για τις προσδοκίες σε ορίζοντα έξι μηνών υποχώρησε 15,9 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στις 37,9 μονάδες τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή