Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street

Με κέρδη, που στην περίπτωση του Dow Jones ξεπέρασαν τις 350 μονάδες, έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις προσπάθειες εξέλιξης ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού, στα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Disney και στις διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Νωρίτερα, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου που εξελίσσει κατά του κορωνοϊού, εφόσον αποδειχθεί επιτυχημένο.
Στο μεταξύ, το Κογκρέσο συνεχίζει τις προσπάθειες του για να προσφέρει βραχυπρόθεσμη στήριξη στην οικονομία». «Ωστόσο η μεγαλύτερη δοκιμασία για την οικονομία αναμένεται το 2021, όταν πλέον θα έχει εξαντληθεί το πρόγραμμα έκτακτης δημοσιονομικής στήριξης», σημείωνουν οι αναλυτές.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε κέρδη 373,05 μονάδων ή 1,39%, στις 27.201,52 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 21,26 μονάδες ή 0,64%, στις 3.327,77. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ, ενισχυμένος κατά 57,23 μονάδες ή 0,52%, στις 10.998,40 μονάδες.

  • Πρόκειται για την τέταρτη συναπτή συνεδρίαση κατά την οποία οι Dow και S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ για τον Nasdaq ήταν η έκτη. Ο S&P 500 βρίσκεται πλέον σε απόσταση 2% από τα ιστορικά υψηλά του, του Φεβρουαρίου του 2020, πριν η πανδημία πλήξει τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Walt Disney (+8,5%) καθώς τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 8 σεντς από ζημιές 64 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές. Επιπλέον οι συνδρομητές της πλατφόρμας της Disney έφτασαν τα 100 εκατ.

Παραμένει υψηλή η ανεργία

Στο μεταξύ, ο ρυθμός επιστροφής των Αμερικανών στην αγορά εργασίας επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούλιο, με τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργεί μόνο 167.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP.

Η μέτρηση είναι πολύ χαμηλότερη από το 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Τον Ioύνιο είχαν δημιουργηθεί 4,314 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 7,5% τον Ιούνιο, αλλά τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές παρέμειναν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε στα 50,7 δισ. δολάρια τον Ιούνιο από 54,8 δισ. τον περασμένο μήνα. Το επίπεδο αυτό ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch.

  • Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,2% στα 42,19 δολάρια ανά βαρέλι (υψηλό πέντε μηνών) και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 1,4% στα 2.049 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,50%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1864 δολ. από 1,1804 την προηγούμενη μέρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή