Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας αλλά με ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ήδη χαμηλού τζίρου

Από τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου η περαιτέρω μείωση του ήδη χαμηλού τζίρου, με ενδεικτικό το ότι λίγο μετά το μεσημέρι δεν είχε φτάσει καν τα 10 εκατ. ευρώ.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα, το διάστημα μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές, αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις με την Τουρκία, όπως και οι καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αρκετά για να βλέπουμε αυτή την στασιμότητα του τελευταίου διαστήματος με την αγορά να περιμένει τις εξελίξεις για να κινηθεί αναλόγως.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 634,47 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 629,69 μονάδων (-0,54%) και 636,16 μονάδων (+0,48%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,4 εκατ. τεμάχια.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,25%, στις 1.517,65 μονάδες, ενώ στο -0,15% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 828 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,33% στις 330,04 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,18% (μετά τις απώλειες 0,17% της προηγούμενης εβδομάδας), ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,05%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 0,46%.

Στο ταμπλό: Το +3,72% της Alpha Bank ξεχώρισε σήμερα και έκανε τη διαφορά προσήμου στον γενικό δείκτη, ενώ σημαντική ήταν και η στήριξη των Εθνικής, Jumbo και Motor Oil που έκλεισαν με άνοδο ανώτερη του 1%. Μικρά κέρδη σημείωσαν οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Eurobank.

Από την άλλη πλευρά, Φουρλής και ΟΠΑΠ έκλεισαν με απώλειες 1,59% και 1,35% αντίστοιχα, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Aegean, Coca Cola, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με ήπια πτώση. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Σαράντης και Titan.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή