Με κέρδη για τους Dow Jones και S&P έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street

Με κέρδη για τους Dow Jones και S&P έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street

Με κέρδη για τους Dow Jones και S&P έκλεισε χθες η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στη δημοσιοποίηση της έρευνας Beige Book από την Fed.

Τα τελευταία δεδομένα για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ που αποκάλυψε η έρευνα της Fed για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book, έδειξαν μεν ότι η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά με ηπιότερο ρυθμό καθώς οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού περιορίζουν την ανάπτυξη και προκαλούν υψηλότερο πληθωρισμό.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 152 μονάδων ή 0,43% στις 35.609,34 μονάδες, παρότι ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε έως τις 35.669,69 μονάδες ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του σε κλείσιμο στις 35.625,40 μονάδες, που έγραψε στις 16 Αυγούστου.

Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,4% και έκλεισε μια ανάσα από το υψηλό του σε κλείσιμο στις 4.536,95 μονάδες, στις 4.536,35 μονάδες την Τετάρτη, παρότι ενδοσυνεδριακά το ξεπέρασε.

Αντίθετα, ο Nasdaq, έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες 0,05% στις 15.121,70 μονάδες, τερματίζοντας ένα ανοδικό πενταήμερο σερί.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη των blue chips, 22 έκλεισαν με κέρδη και μόλις 8 ολοκλήρωσαν την ημέρα με απώλειες. Τα υψηλότερα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (2,52%), Verizon Communications (2,41%) και Travelers (2,12%), ενώ της πτώσης ηγήθηκαν οι μετοχές των McDonald’s (-1,2%), Goldman Sachs (-1,04%) και Visa (-0,90%).

Οριακά κέρδη 0,18% σημείωσε η μετοχή της Tesla, που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ελλείψεις ημιαγωγών και γενικά τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού “επιβράδυναν” τη λειτουργία των εργοστασίων της.

Κέρδη 3,33% έγραψε επίσης ο τίτλος της Abbott Laboratories που ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,17% σημείωσε η μετοχή της Netflix, παρότι η πλατφόρμα ροής περιεχομένου ανακοίνωσε καλύτερα των προσδοκιών μεγέθη τριμήνου, καθώς απογοήτευσαν οι εκτιμήσεις της για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο της χρήσης.

“Βουτιά” 14,76% σημειώνει η μετοχή της Novavax, μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Politico, επικαλούμενο πηγές, ότι η βιοτεχνολογική εταιρεία δυσκολεύεται να αποδείξει ότι μπορεί να παράξει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊκού που συνάδει με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,1% στα 83,87 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.784 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε οριακά στο 1,63% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1655 δολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή