Με μεικτά πρόσημα  έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, σε μια συνεδρίαση έντονων συγκινήσεων

Με μεικτά πρόσημα  έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street

Με μεικτά πρόσημα  έκλεισαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street, σε μια συνεδρίαση έντονων συγκινήσεων. Νωρίτερα, ο δείκτης S&P 500 είχε εισέλθει προσωρινά σε επίπεδα «bear market» για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, σημειώνοντας απώλειες έως και 2%. Ωστόσο προς το τέλος της συνεδρίασης οι αγοραστές επανήλθαν στο προσκήνιο γυρίζοντας σε θετικό έδαφος τον δείκτη.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,03% ή 8 μονάδες στις 31.261, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,01% στις 3.901 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στις 11.354 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης παρέμεινε σε καθοδικό κανάλι για όγδοη σερί εβδομάδα, καταγράφοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από το 1923. Αντίστοιχα οιS&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν την έβδομη σερί εβδομάδα με απώλειες, οι οποίες και αποτυπώνουν την έντονη ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί να τιθασευθεί το ράλι του πληθωρισμού από τη Federal Reserve χωρίς να εκτροχιαστεί η οικονομική ανάκαμψη.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Cisco Systems (+2,5%) και Salesforce (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-5,10%) και Caterpillar (-4,4%).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Fed έδωσε σήμα ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια προκειμένου να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ είχε δηλώσει…ότι «αν χρειαστεί να υπερβούμε τα επίπεδα επιτοκίων που θεωρούσαμε ουδέτερα, τότε δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Αυτές οι κινήσεις της Fed ενέτειναν τις ανησυχίες για ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Στο μεταξύ, χθες, η Deutsche Bank υποστήριξε ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να «βουλιάξει» στις 3.000 μονάδες σε περίπτωση ύφεσης, δηλαδή 23% κάτω από τα σημερινά επίπεδα.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,4% στα 110,28 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού παρέμεινε αμετάβλητη στα 1.842 δολ./oz.
  • Στην εβδομάδα πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 2,5% και 1,8%, αντίστοιχα.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 2,79% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0560 δολ.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή