Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street.

Απώλειες στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street. Οι επενδυτές περιμένονυν την Τετάρτη τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ προκειμένου να χαράξουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε σήμερα οριακά, προσθέτοντας μόλις 29,07 μονάδες ή 0,09% και τερματίζοντας την ημέρα στις 321.832,54 μονάδες, μια ανάσα από τις 32.877 μονάδες, όριο που σηματοδοτεί την έξοδο του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης από την περιοχή bear market. 

Αντίθετα, ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξης του 0,12%, στις 4.140,30 μονάδες, ενώ ανάλογη επίδοση εμφάνισε και ο τεχνολογικός Nasdaq, που ολοκλήρωσε την ημέρα στις 12.644,46 μονάδες, 0,10% χαμηλότερα.

Ελαφρώς θετική η εικόνα και στη σύνθεση του δείκτη των blue chips, με 18 μετοχές να τερματίζουν τη συνεδρίαση ανοδικά και 12 να γράφουν απώλειες. Τα υψηλότερα κέρδη εμφάνισαν οι τίτλοι των Walt Disney με +2,33%, Dow Inc. me 1,28% και Walgreens Boots Alliance με +1,26%, ενώ των απωλειών ηγήθηκε η JPMorgan με -1,22%, ακολουθούμενη από τη Visa (-1,18%) και τη McDonald’s (-0,94%).

Στις υπόλοιπες μετοχές, τα βλέμματα συγκέντρωσε σήμερα η Bed Bath & Beyond, η οποία κατέγραψε ένα εντυπωσιακό άλμα σχεδόν 40%, με τον τίτλο να απολαμβάνει την προσοχή των μικροεπενδυτών του reddit, που μέσω φότουμε WallStreetBets κινούνται συντονισμένα σε τίτλους.

Αντίθετα, στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκε σήμερα η μετοχή της Nvidia, η οποία σημείωσε πτώση 7,7%, μετά την ανακοίνωση εσόδων κατώτερων των προσδοκιών και την πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το δ΄ τρίμηνο του έτους.

Την ίδια τύχη είχε και ο τίτλος της Palantir, που έκλεισε με βουτιά άνω του 12%, μετά την ανακοίνωσε απροσδόκητες προσαρμοσμένες ζημίες και κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών της για τα έσοδα.

  • Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 2,76% και το 2ετές σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 3,19%.
  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI κινήθηκε υψηλότερα 2% στα 90,76 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από τα 1.800 δολ. καθώς ενισχύθηκε 0,8% στα 1.805 δολ./oz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση μόλις 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0190 δολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή