Με μικρά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο – Ανακόπηκαν οι πρωινές πιέσεις

Χρηματιστήριο κλείσιμο

Με οριακή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο της Αθήνας, διατηρώντας την θετική τάση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,38% στις 663,6 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ 657,73 μονάδων (-0,51%) και 667,03 μονάδων (+0,89%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50,1 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη της ημέρας για ΔΕΗ, Aegean και Φουρλή και ακολούθησε η Βιοχάλκο. Αντιθέτως, χαμηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές της Coca Cola και του ΟΠΑΠ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,21%, στις 1.593,70 μονάδες, ενώ στο +0,70% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 868,53 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 344,44 μονάδες.

Η συνεδρίαση είχε δύο τάσεις: Μέχρι το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης δεχόταν πιέσεις προς κατοχύρωση κερδών, όμως το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως οι επενδυτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία όλο το τελευταίο διάστημα στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το γεωπολιτικό ρίσκο έχει πλέον αυξημένο ρόλο στις τοποθετήσεις τους.

Στο ταμπλό στις υψηλές θέσεις βρέθηκαν με +5,49% η μετοχή του Φουρλή, με +4,73% η ΔΕΗ και με +4,28% η Aegean.

Αξιοσημείωτα ήταν τα κέρδη και για τη τη Βιοχάλκο και τον ΟΛΠ με άνοδο 2,61% και 2,26% αντίστοιχα, ενώ η Motor Oil και η Lamda έκλεισε στο +1,23%.

Ήπια άνοδο είχαν οι Alpha Bank, Titan, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αντιθέτως με μικρές απώλειες έκλεισαν οι Jumbo, Eurobank και Πειραιώς. Πάνω από 1% ήταν η πτώση σε Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή