Με νέα ρεκόρ κινήθηκαν την Πέμπτη Dow Jones και S&P 500 - Ντόναλντ Τραμπ: Χαρείτε το!

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά σε... αμερικανικό

Με νέα ρεκόρ κινήθηκαν την Πέμπτη Dow Jones και S&P 500, μετά την ανακοίνωση ότι ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να προχωρήσουν σταδιακά στην κατάργηση των δασμών που επιβλήθηκαν εκατέρωθεν κατά τη διάρκεια του ενός και πλέον χρόνου του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε μέσω Twitter τα νέα ρεκόρ των δεικτών, σημειώνοντας: «Μεγάλη άνοδος για το Χρηματιστήριο σήμερα. Νέο Ρεκόρ. Χαρείτε το!».

Ο βιομηχανικός  Dow Jones σημείωσε άνοδο 182,44 μονάδων ή 0,66, στις 27.674,80 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 8,75 μονάδες ή 0,28%, στις 3.085,52 και τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει για λίγες μονάδες το δικό του ιστορικό υψηλό, ενισχυόμενος κατά 23,89 μονάδες ή 0,28%, στις 8.434,52 μονάδες.

  • Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε χθες ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την σταδιακή κατάργηση των δασμών που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες.

Η κατάργηση των δασμών θα γίνει αναλογικά και σε φάσεις, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας είχαν σοβαρές, εποικοδομητικές συζητήσεις και συμφώνησαν να απομακρύνουν τους επιπλέον δασμούς κατά  φάσεις καθώς θα σημειώνεται πρόοδος στη συμφωνία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Gao Feng.

«Εάν η Κίνα και οι ΗΠΑ καταλήξουν στην πρώτη φάση της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταργήσουν τους υφιστάμενους επιπλέον δασμούς, στην ίδια αναλογία, ταυτόχρονα, με βάση το περιεχόμενο της συμφωνίας», πρόσθεσε. «Ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με δασμούς και θα πρέπει να λήξει με την ακύρωση δασμών».

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο 0,89%, στα 56,85 δολάρια το βαρέλι μετά την αναπάντεχη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Αντίθετα, ο χρυσός υποχώρησε 1,57% στα 1.469,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε μικρή άνοδο έναντι του ευρώ, στερλίνας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 1,1049 δολάρια ανά ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε 10,4 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,916%.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.