Με νέους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ προειδοποιεί η Morgan Stanley

Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια επιβολή δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία πριν από το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

“Παρόλο που αναμένουμε ότι οι δασμοί των αυτοκινήτων θα είναι προσωρινοί, το γεγονός θα δημιουργούσε σίγουρα τουλάχιστον κάποια βραχυπρόθεσμη πίεση στα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία, αλλά και στο επενδυτικό περιβάλλον”, γράφει ο Michael Zezas και ο Meredith Pickett της Morgan Stanley σε σημείωμα στις 13 Φεβρουαρίου, με το οποίο καλούν σε μια “ήπια αποδοκιμασία” αυτής της εξέλιξης.

Ενώ η Morgan Stanley αναμένει ότι τοι δασμοί θα επανέλθουν γρήγορα, η εφαρμογή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι, δήλωσαν ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross αναμένεται από τις 17 Φεβρουαρίου να υποβάλει στον πρόεδρο της χώρας, Donald Trump έκθεση σχετικά με την έρευνά του στην οποία αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Trump είχε προειδοποιήσει για μια δασμολογική επιβάρυνση ύψους 25% και επικεντρώθηκε στα οχήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύθηκε να απέχει από την επιβολή νέων εισφορών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την ΕΕ καθ΄ όσο χρόνο οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια ευρύτερη εμπορική συμφωνία.

Κατά την αξιολόγηση των αρνητικών επιπτώσεων των δασμών, οι στρατηγικοί αναλυτές ανέφεραν έκθεση του Κέντρου για την Αυτοκινητοβιομηχανία από τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία η τιμή των καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων θα αυξηθεί και οι αντιπροσωπείες θα μειώσουν την απασχόληση προσωπικού και θα μειώσουν τα έσοδα.

Πηγή: Bloomberg

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή