Με οριακά κέρδη έκλεισε η Αθήνα και το Γενικό Δείκτη στις 917 μονάδες

Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών στηριζόμενο από συγκεκριμένους τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 917,56 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 917,56 μονάδων (+0,06%) και 922,33 μονάδων (+0,58%). Ο τζίρος έφτασε στα 77,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 44,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 13,7 εκατ. τεμάχια, με την Eurobank να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς διακίνησε τα 12,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,23%, στις 2.301,65 μονάδες, ενώ στο +0,15% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.287,83 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,48% στις 839,96 μονάδες.

Στο ταμπλό, τα πρόσημα ήταν μοιρασμένα, αλλά το +3,84% του ΟΠΑΠ, το +3,67% του ΑΔΜΗΕ και το +2,60% της Alpha Bank. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ και Φουρλή, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Ελλάκτωρ.

Από την άλλη πλευρά, η Jumbo έχασε 2,79%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, ΟΤΕ και Μυτιληναίο να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Σαράντης και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή Λάμδα και Aegean.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.