Με πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία χαλάει το «πάρτι» Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες

Με πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία χαλάει το «πάρτι» Τσίπρα - Ζάεφ στις Πρέσπες

Με πρόταση μομφής η  Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να «χαλάσει το πάρτι» που οργανώνουν Τσίπρας και Ζάεφ στις Πρέσπες, για  τη συμφωνία.

Γιατί προγραμματίζει να οδηγήσει τη Βουλή σε συζήτηση για την πρόταση μομφής που θα υποβάλει κατά της κυβέρνησης, την ώρα που στις Πρέσπες ο πρωθυπουργός θα ανοίγει σαμπάνιες με το Σκοπιανό ομόλογό του.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα καταθέσει την πρόταση μομφής αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Η πρόταση μομφής

Η πρόταση θα κατατεθεί, με μια μικρή αναβολή,αύριο, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατά παράκληση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαδικασία λόγω του Σκοπιανού ζητήματος.

«Η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα, που κρύβεται, αν τολμά να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησής σας. Όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί της για να επιβεβαιώσουν τη θετική ψήφο. Σήμερα αναμετριόμαστε όλοι μας με την Ιστορία», είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί»

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί» σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις. Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Με δυό λόγια

Η δικαιολογητική βάση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται διασπασμένη σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, εμφανίζοντας την εξής παραδοξότητα:Ο Πάνος Καμμένος (και οι ΑΝΕΛ) δίνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση. Και επομένως τη συνταγματική δυνατότητα στον πρωθυπουργό να υπογράφει διεθνείς δεσμευτικές συμφωνίες με τις οποίες διαφωνεί ριζικά και δηλώνει ότι θα τις καταψηφίσει…

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή