Με προτεραιότητα την υγεία και την παιδεία η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη 20 χιλ. Δημοσίων υπαλλήλων

Στην πρόσληψη 20.000 μόνιμων υπαλλήλων προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση μέσα στη διετία 2019/20.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, 28/11, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους υπουργούς να ολοκληρώσουν άμεσα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις στα υπουργεία τους για το 2020.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελούν η Υγεία και η Παιδεία. Παράλληλα  υπολογίζεται ότι εντός του ερχόμενου έτους θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση από το δημόσιο περίπου 10.000 εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στους εκπαιδευτικούς εξαιρούνται από τον κανόνα 1 προς 1, για προσλήψεις και αποχωρήσεις, ύστερα από συμφωνία που υπάρχει με τους εταίρους.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να προχωρήσει :

  • Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο δρομολογείται η σύνδεση κινητικότητας και προσλήψεων για αποτελεσματικότερη στελέχωση.
  • Άμεση αναμόρφωση του ν. 2190/1994 προκειμένου πλην της αντικειμενικότητας να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα στις διαδικασίες προσλήψεων.
  • Την κατάργηση των εξαιρέσεων από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εφόσον η δαπάνη για τις αποδοχές αυτών επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό ή καλύπτεται από επιχορήγηση του φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διάταξη που ήδη ψηφίστηκε στον ν.4635/2019.
Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή