Με πτώση έκλεισαν  οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 

Με πτώση έκλεισαν  οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την έκβαση των διαπραγματέυσεων μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας για τα εμπορικά θέματα.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι ελαφρές διακυμάνσεις με εναλλαγή προσήμων από την έναρξη της συνεδρίασης

  • Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση  0,36% στις 26.478,02 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε  0,33% χαμηλότερα στις 7.956,29 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες   0,45% στις 2.938,79 μονάδες.

Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, αλλά το κλίμα έχει επιδεινωθεί μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κινεζική πλευρά διστάζει να υπογράψει μια ευρεία εμπορική συμφωνία.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα την Δευτέρα το Bloomberg, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων για την κινεζική πλευρά, δήλωσε σε αξιωματούχους ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή των κρατικών επιδοτήσεων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε  κατά 4,7μονάδες βάσης, στο 1,561%.

Στα εμπορεύματα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε μικρή  άνοδο 0,13% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,98%, στα 1.498,00 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος ως προς το ευρώ διαμορφώνεται σε 1,0971 δολάρια/ευρώ.