Με πτώση έκλεισαν  οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 

Με πτώση έκλεισαν  οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την έκβαση των διαπραγματέυσεων μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας για τα εμπορικά θέματα.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι ελαφρές διακυμάνσεις με εναλλαγή προσήμων από την έναρξη της συνεδρίασης

  • Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση  0,36% στις 26.478,02 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε  0,33% χαμηλότερα στις 7.956,29 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες   0,45% στις 2.938,79 μονάδες.

Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, αλλά το κλίμα έχει επιδεινωθεί μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κινεζική πλευρά διστάζει να υπογράψει μια ευρεία εμπορική συμφωνία.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα την Δευτέρα το Bloomberg, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων για την κινεζική πλευρά, δήλωσε σε αξιωματούχους ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή των κρατικών επιδοτήσεων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε  κατά 4,7μονάδες βάσης, στο 1,561%.

Στα εμπορεύματα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε μικρή  άνοδο 0,13% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,98%, στα 1.498,00 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος ως προς το ευρώ διαμορφώνεται σε 1,0971 δολάρια/ευρώ.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.