Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq

Ανέκαμψε η Wall Street

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό δείκτη καθώς απογοήτευσαν τα αποτελέσματα εταιρειών παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό:

  • Ο Dow Jones, παρότι επιχείρησε ενδοσυνεδριακά να γυρίσει σε ανοδική τροχιά, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το να κλείσει απλώς με ελαφρές απώλειες 58,13 μονάδων ή 0,18%, στις 32.774,41 μονάδες.
  • Ο ευρύτερος S&P 500 αντίθετα υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση και τερμάτισε τη σημερινή συνεδρίαση στις 4.122,47 μονάδες, με απώλειες 0,42%.
  • Τη χειρότερη εικόνα, ωστόσο, εμφάνισε ο τεχνολογικός Nasdaq, με βαρίδι τις εταιρείες ημιαγωγών, ολοκληρώνοντας τελικά την ημέρα στις 12.493,93 μονάδες, με πτώση 1,19% και συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ημέρες απωλειών.

Στον δείκτη των blue chips, η ζυγαριά έγειρε ελαφρώς προς το “πράσινο”, με 17 μετοχές από τις 30 να σημειώνουν κέρδη και τις υπόλοιπες 13 να γράφουν απώλειες. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (1,84%), Chevron (1,30%) και McDonald’s (1,27%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες έγραψαν οι Salesforce (-3,96%), Nike (-3,41%) και Intel (-2,43%).

Ισχυρές απώλειες σχεδόν 4% κατέγραψε επίσης η μετοχή της Nvidia, ενώ στο -3,7% έκλεισε ο τίτλος της Micron, με αμφότερες τις εταιρείες ημιαγωγών να προειδοποιούν ότι αναμένουν εξασθένιση της ζήτησης και να προβλέπουν χαμηλότερα μεγέθη για το τρέχον τρίμηνο. Προειδοποιήσεις που προστέθηκαν στις ανάλογες εκτιμήσεις αρκετών ακόμη αμερικανικών επιχειρήσεων, που βλέπουν τις καταναλωτικές δαπάνες να μειώνονται ως απόρροια της αύξησης των επιτοκίων και κυρίως της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών.

Στις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε η “βουτιά” κατά 30% της εταιρείας εμβολίων Novavax, μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση από την εταιρεία του guidance για τα μεγέθη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

  • Σημειώνεται ότι προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη στην μέτρηση του πληθωρισμού που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη καθώς αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις της Fed.
  • Παράλληλα, υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,79% και το 2ετές σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 3,25%.
  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,3% στα 90,50 δολ./βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό έξι εβδομάδων καθώς ενισχύθηκε 0,4% στα 1.812 δολ./oz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0207 δολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή