Με πτώση έκλεισε η τελευταία ημέρα της εβδομάδας στη Wall Street

Με πτώση έκλεισε η τελευταία ημέρα της εβδομάδας στη Wall Street με κυριο χαρακτηριστικό την απογοήτευση των επενδυτών από τα  στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε οριακή μεταβολή στις αρχές Σεπτεμβρίου, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα μετά τη μεγάλη πτώση του Αυγούστου που πυροδοτήθηκε από την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 0,48% υποχωρώντας στις 34.584,88, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε πτώση της τάξης του 0,91% στις 4.432,99 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε κατά 0,91% στις 15.043,97 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση και οι τρεις δείκτες διέγραψαν τα κέρδη με τα οποία ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδίαση. O Dow Jones έκλεισε με απώλειες μικρότερες του 0,1% στο 5νθήμερο, ο S&P έχασε 0,6% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,5%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 5 έκλιεσαν με θετικό πρόσημο και 25 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι Amgen (+0,93%) και American Express (+0,73%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Dow Inc (-2,86%), Caterpillar (-1,95%)  και Apple (-1,83%).

Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Diamondback Energy ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων και η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 3,18%.

Η Archer Aviation έχασε 3,8%, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του κατασκευαστή αεροσκαφών eVTOL με την εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) Atlas Crest Investment Corp.

Επιπλέον η εταιρεία κυβερνοασφάλειας IronNet “βυθίστηκε” κατά περίπου 27%, αλλά σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε ράλι της τάξης του 40%.

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά κακός μήνας για τις αμερικανικές μετοχές. Ένα μέρος της αυξημένης μεταβλητότητας που χαρακτηρίζει τον Σεπτέμβριο συνδέεται και με το λεγόμενο quadruple witching, που θα συμβεί μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, όταν θα λήξουν ταυτόχρονα futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές.

 

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,9% στα 71,97 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.751 δολ./oz.
  • Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε πάνω από 3% και ο χρυσός έχασε 2,3%.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,38% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1730 δολ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή