Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά κράτησε τις 810 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών
Óõíåäñßáóç ôïõ ×ñçìáôéóôçñßïõ Áèçíþí ôçí ÔåôÜñôç 13 Öåâñïõáñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Με πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών υποκύπτοντας στις πιέσεις προς κατοχύρωση κερδών, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το επίπεδο των 810 μονάδων.

Οι ρευστοποιήσεις εντοπίστηκαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος επιβεβαίωσε για μία ακόμη ημέρα ότι βρίσκεται σε διαδικασία διόρθωσης μετά το δίμηνο ράλι ανόδου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 813,62 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 807,02 μονάδων (-1,85%) και 817,70 μονάδων (-0,55%). Ο τζίρος ανήλθε στα 57,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,77 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό , η Εθνική σημείωσε πτώση 4,53%, με τις Alpha Bank, Aegean και Βιοχάλκο να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3% και τις Σαράντης, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Titan με πτώση άνω του 2%.

Οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΔΕΗ και Eurobank ξεπέρασε το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο ΑΔΜΗΕ, με τις Motor Oil, Μυτιληναίο, Πειραιώς, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν με μικρά κέρδη. Η ΓΕΚ Τέρνα ενισχύθηκε κατά 1,62%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή