Με πτώση ο Dow Jones και ο S&P 500 – με νέο ρεκόρ ο Nasdaq στη Wall Street

Με πτώση ο Dow Jones και ο S&P 500 – με νέο ρεκόρ ο Nasdaq. Αυτή ήταν η χθεσινή εικόνα της Wall Street,  καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφάλεια στην … τεχνολογία, εν μέσω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κοροναϊού που εγείρουν ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,39% ή 361 μονάδων στις 25.706 μονάδες, διαγράφοντας τα κέρδη της εβδομάδας. Μεγάλος χαμένος η μετοχή της Walgreens, που έχασε 7,7%. Πτώση άνω του 3% σημείωσε η μετοχή της Boeing.Ο S&P 500 έχασε 0,56% ή 17 μονάδες στις 3.152 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 0,53% ή 55 μονάδες στις 10.547 μονάδες, κλείνοντας σε επίπεδο-ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Την επενδυτική προσοχή μονοπώλησαν ξανά τα στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων στις ΗΠΑ τα οποία δεν προσφέρουν λόγους για αισιοδοξία. Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψαν Ηνωμένες Πολιτείες, με 62.000 μολύνσεις την Τετάρτη, σε μία ακόμη ένδειξη πως τα νέα μέτρα δεν αποδίδουν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι 62.117 νέες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 57.562 της Παρασκευής και οδηγούν τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο σε πάνω από 3 εκατ. από την έναρξη της πανδημίας.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να ηρεμήσει τις ανησυχίες για την έξαρση στα νότια και δυτικά των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν συνοδεύτηκε από αύξηση των θανάτων, κάτι που ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των παλαιότερων φάσεων της πανδημίας.

“Δεν βγήκαμε ποτέ από το πρώτο κύμα της πανδημίας”

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι επανέλαβε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα. “Δεν βγήκαμε ποτέ από το πρώτο κύμα της πανδημίας”, δήλωσε, “Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κύματα και απλά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα για το που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή”, πρόσθεσε. Οι δηλώσεις του έγιναν ενώ πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα σημείωσαν και νέα ρεκόρ στα κρούσματα χθες, Τετάρτη.

Καμία δημοσίευση για προβολή