Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street

Wall Street.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street. Παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, η προσπάθεια αντίδρασης επιταχύνθηκε όσο προχωρούσε η συνεδρίαση και με “οδηγό” τον τεχνολογικό κλάδο οι δείκτες κατάφεραν να τερματίσουν με σημαντικά κέρδη.Έτσι τερματίστηκε μία εβδομάδα αυξημένης μεταβλητότητας λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού παγκοσμίως.

Η χθεσινή άνοδος ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να “σβήσει” τις απώλειες του πενταημέρου.  Στην εβδομάδα, οι Dow Jones και S&P έχασαν 1,8% και 0,6% αντίστοιχα.

Χθες, ο Dow Jones παρότι ξεκίνησε τη συνεδρίαση με μικρές απώλειες, γρήγορα πέρασε σε θετικό έδαφος, επιτάχυνε ακόμη περισσότερο στην τελευταία ώρα και κατάφερε να κλείσει κοντά στα υψηλά ημέρας. O δεικτης των blue chips τερμάτισε στις 27.173,96 μονάδες με άνοδο 1,34%, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίσει περισσότερες από 400 μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε την ημέρα 1,60% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 3.298,46 μονάδες, ο οποίος έπισης “έσβησε” μέρος των απωλειών της εβδομάδας, ολοκληρώνοντας το πενταήμερο 0,6% χαμηλότερα.

Καλύτερη η εικόνα για τον Nasdaq που έκλεισε στις 10.913,56 μονάδες με κέρδη 2,26%, με τον τεχνολογικό δείκτη να ολοκληρώνει την εβδομάδα 1,1% υψηλότερα, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Στο ταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη των blue chips, μόνο 5 τίτλοι τερμάτισαν με αρνητικό πρόσημο (Dow, Nike, Merck, 3M και Goldman Sachs), με τις απώλειές τους να κυμαίνονται από 0,08% έως 0,80%. Των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των Boeing (+6,83%), Apple (+3,75%) και UnitedHealth (+3,36%).

Σημαντικά κέρδη και για τους άλλους τεχνολογικούς τίτλους, με την Amazon να ενισχύεται κατά 2,5%, το Facebook κατά 2,1%, τη Microsoft κατά 2,3% και τη Netflix κατά 2,1%.

Στις υπόλοιπες μετοχές “άλμα” 11% σημείωσε ο τίτλος της Novavax, καθώς η ετιαρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά την τελευταία φάση κλινικής δοκιμής του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορονοϊού στη Βρετανία.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,2% στα 40,25 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,6% στα 1.866 δολ./oz.
  • Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός «βούλιαξαν» 2,6% και 5% αντίστοιχα.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,65%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1631 δολ. από 1,1670 την προηγούμενη μέρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή