Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, "ακουμπώντας" τις 650 μονάδες

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έφτασε κοντά στο επίπεδο των 650 μονάδων, μετά και την άνοδο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 647,19 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 641,68 μονάδων (+0,03%) και 647,72 μον. (+0,97%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 18 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,85%, στις 1.720,21 μονάδες, ενώ στο +0,58% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.050,74 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,59% στις 394,92 μονάδες.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκανε σήμερα τη διαφορά, κλείνοντας με άνοδο 14,04%, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +17,46%, απόρροια των πληροφοριών που διέρρευσαν σχετικά με επικείμενες θετικές συστάσεις από τον SSM για το SREP. Οι εποπτικές αρχές δείχνουν να αξιολογούν θετικά τις ενέργειες της διοίκησης για την κεφαλαιακή της ενίσχυση, ενώ δεν αποκλείεται η ανάθεση διαχείρισης του συνόλου του χαρτοφυλακίου NPEs.

Στο ταμπλό τώρα, εκτός της Πειραιώς, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 3,53%, με τις Εθνική, Μυτιληναίο και Alpha Bank να ακολουθούν με κέρδη ανώτερα του 2%. Άνω του 1% ήταν και η άνοδος σε ΕΧΑΕ, Coca Cola, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Grivalia, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Aegean και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ πιέστηκε σήμερα, καταγράφοντας απώλειες 2,27%, με τον Φουρλή να κλείνει στο -1,13%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Σαράντης, Τιτάν και ΟΠΑΠ, ενώ η Jumbo έκλεισε χωρίς μεταβολή.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.