Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίσθηκε από έντονες εναλλαγές προσήμων.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 306,62 μονάδες με άνοδο 1,20%,  στις 25.886,01 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,67% στις 7.895,99 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,44% και έκλεισε στις 2.888,68 μονάδες.

Η άνοδος, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς οφείλεται κατά σημαντικό ποσοστό στην αναστροφή του κλίματος στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του δεκαετούς τίτλου αρχίζει να παρουσιάζει ανάκαμψη και να κινείται ανοδικά από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σε ότι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα  η Nvidia ανακοίνωσε υψηλότερες των εκτιμήσεων επιδόσεις για το τελευταίο της οικονομικό τρίμηνο, με τους επενδυτές να την «ανταμοίβουν» ανεβάζοντας τη μετοχή της κατά 7,25%. Ανοδικά κατά 5,09% έκλεισε και η μετοχή της  Advanced Micro Devices, ενώ η Deere, γνωστή για τα γεωργικά μηχανήματα που κατασκευάζει, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί αρχικά κατά 0,9% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους, ωστόσο γρήγορα γύρισε σε θετικό έδαφος κλείνοντας στο +3,80%, με την τιμή της κοντά στα 150 δολάρια.

Ανοδικά έκλεισαν και οι τραπεζικές μετοχές. Η Bank of America έκλεισε με άνοδο 3% και η Citigroup έκλεισε στο 3,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά κατά 0,73%, στα 54,87 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του χρυσού κατέγραψε πτώση 0,44%, στα 1.524,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς τίτλου κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5 μονάδες βάσης στο 1,561%. Στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία του δολαρίου ως προς το ευρώ βελτιώθηκε σε 1,109 δολάρια/ευρώ.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.