Με στρατηγικό επενδυτή και 600 θέσεις εργασίας ξαναμπαίνει σε λειτουργία η ΕΛΒΟ

Την επαναλειτουργία της ΕΛΒΟ με μεγάλο στρατηγικό επενδυτή και 400 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη χρονιά προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Radio North 98 τόνισε ότι: «Το πολύ ευχάριστο με τη Hellenic Steel είναι πως το σχήμα που την επαναλειτουργεί ήταν παλιοί πελάτες της. Και συνεπώς έχουν επιχειρηματικό σχέδιο και τον τρόπο να εξάγουν. Θα έχει δηλαδή εξαγωγική δραστηριότητα η επιχείρηση.

Όπως θα συμβεί και με την ΕΛΒΟ. Και σας το λέω ότι του χρόνου θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η ΕΛΒΟ γιατί υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες βιομηχανίες του εξωτερικού. Δεν μπορώ να σας πω ονόματα, αλλά σας λέω πως είναι πολύ μεγάλες εταιρίες οπλικών συστημάτων. Και όταν ξεκινήσει να λειτουργεί, δεν θα μιλάμε για λιγότερους από 600-700 εργαζόμενους. Θα πάμε σε ένα μοντέλο με στρατηγικό επενδυτή που θα πάρει την εταιρεία να τη λειτουργήσει, με το Ελληνικό Δημόσιο να διασφαλίζει τα δικαιώματά του σε ορισμένα θέματα, με λογική προστασίας των συμφερόντων της Ελλάδας σε ό,τι αφορά σε αμυντικά ζητήματα, που τελούν υπό ειδικό καθεστώς».

Ο Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι η επαναλειτουργία μεγάλων επιχειρήσεων και η έλευση μεγάλων επενδυτικών δραστηριοτήτων στη Β.Ελλάδα, δείχνει μια αλλαγή κλίματος και προσελκύει ακόμα περισσότερες: «Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσουν ένα νέο ενδιαφέρον για πολλές επιχειρήσεις. Συνολικά θέλουμε τα επόμενα χρόνια να αυξήσουμε τον δείκτη επενδύσεων για να προσεγγίσουμε τις υπόλοιπες χώρες. Η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ στο δείκτη επενδύσεωνπρος ΑΕΠ με 10% ενώ ο μέσος όρος είναι 20%»

Σε ότι αφορά στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι δεν ισχύουν τα περί «συνθηκών γαλέρας» αφού και στις ΕΟΖ θα ισχύουν για την εργασία οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν στην υπόλοιποι ελληνική επικράτεια.

Ξεκαθάρισε δε, ότι «ο σχεδιασμός για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου της Θεσσαλονίκης, αλλάζει και θα γίνει αποκλειστικά Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη, ώστε να ενισχυθεί η μεταποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα, χωρίς τα logistics που προβλέπονταν μέχρι τώρα».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ