Με συναλλαγές μόλις 46 εκατ. ευρώ και το Γενικό Δείκτη στις 861 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ενώ από τη μια πλευρά οι ξένοι επενδυτές προσέφεραν 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 0,99% στον ΟΤΕ, από την άλλη το Χρηματιστήριο κινήθηκε πτωτικά με την αγορά να χάνει 0,69% και τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 861,91 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,69% στις 861,91 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 859,54 μονάδων (-0,97%) και 868,16 μονάδες (+0,03%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6,5 εκατ. τεμάχια (από τη Eurobank 6,3 εκατ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,73%, στις 2.132,20 μονάδες, ενώ στο -0,94% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.342,67 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,34% στις 793,97 μονάδες.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 788,52 μονάδες (-2,01%). Στις 17.00 είχε αντιδράσει στις 791,82 (-1,60%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 793,97 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,34%.

Αυτό που ίσως κάνει τη διαφορά τις επόμενες ημέρες είναι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Όπως αναφέρει το Capital.gr ειδική σημασία για τους Θεσμούς αλλά και για την εικόνα της χώρας εντός και εκτός συνόρων έχει η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν του σχεδίου του ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια. Μαζί με τις υπόλοιπες νομοθετικές παρεμβάσεις στο πεδίο του χρηματοπιστωτικού τομέα (εξωδικαστικός, νέο πτωχευτικό δίκαιο για φυσικά πρόσωπα κλπ), θεωρείται ότι θα αποτελέσουν μία αποφασιστική κίνηση για την πορεία της χώρας.

Στο ταμπλό, η Jumbo έκλεισε με απώλειες 3,58%, με τις Λάμδα, Φουρλή και Alpha Bank να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 2%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, Aegean και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Πειραιώς, Εθνική, Σαράντης, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Titan έκλεισαν με μικρά κέρδη, τα οποία δεν ξεπέρασαν το 0,8%, ενώ χωρίς μεταβολή ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι Cenergy, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.