Μετά τη διάλυση της Βουλής, αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος

Το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής αναμένεται να θυροκολληθεί στις έξι το απόγευμα, σημαίνοντας και το επίσημο τέλος της παρούσας Βουλής.

Στις έξι το απόγευμα αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, με τη διάλυση της Βουλής και τις απαραίτητες αντικαταστάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, θα τοποθετηθεί ως υπηρεσιακός υπουργός ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τοποθετήθηκε υπουργός μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είναι προσωπικοί φίλοι. Παραιτήθηκε από υπουργός όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού για την επανεκλογή του, αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ