Με τη βοήθεια του τραπεζικού και ενεργειακού κλάδου το Χρηματιστήριο πέρασε τις 830 μονάδες

Πέρασε τις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη βοήθεια του τραπεζικού και ενεργειακού κλάδου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,93% στις 831,72 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 823,71 μονάδων (-0,04%) και 836,22 μονάδων (+1,48%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 25 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,69%, στις 2.066,17 μονάδες, ενώ στο +1,11% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.176,61 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,72% στις 752,91 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Βιοχάλκο και ο ΟΛΠ σημείωσαν άνοδο 4,39% και 4,04% αντίστοιχα, με την Πειραιώς να κλείνει στο +3,04%. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε ΔΕΗ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική, ενώ άνω του 1% ήταν σε ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Φουρλής και Cenergy. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan, Coca Cola, Λάμδα και ΟΠΑΠ, ενώ η Motor Oil έκλεισε στο -1,41%, ανακόπτοντας μέρος της ανόδου του γενικού δείκτη.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.