Με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο έκλεισε η εβδομάδα για τη Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε χθες η Wall Street

Με λίγα κέρδη την Παρασκευή, αλλα με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο έκλεισε η εβδομάδα για τη Wall Street. Την ίδια ώρα σημειώθηκε πτώση ρεκόρ για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ βούτηξε 11,2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Fed την Παρασκευή.

Σε διάστημα εβδομάδας και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αρνητικών οικονομικών στοιχείων και ενώ αναδύονται νέες ανησυχίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, με αφορμή κυρίως την πανδημία

Στη Wall Street,  την Παρασκευή, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,25% ή 60 μονάδες, στις 23.685, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,39% στις 2.863 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,79% στις 9.014 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε 2,7%, ο S&P 2,3% και ο Nasdaq 1,2%. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο για τους Dow Jones και S&P.

Το κλίμα ‘εχουν επιβαρύνει  τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και χθες στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγή και “βουτιά” των πωλήσεων λιανικής τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Federal Reserve, σημείωσε πτώση-ρεκόρ 11,2%, ενώ η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας κατέρρευσε στο ιστορικό χαμηλό του 64,9% από 72,7% τον Μάρτιο.

Παράλληλα, οι δαπάνες λιανικής υποχώρησαν κατά 16,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση από το 1992, όταν ξεκίνησαν να καταγράφονται τα στοιχεία για πρώτη φορά.

  • Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «εκτοξεύτηκε» 6,8% στα 29,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,9% στα 1.756 δολ./oz.
  • Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 19% και 2,5% αντίστοιχα.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,64%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή πτώση έναντι του ευρώ στο 1,0812 δολ. από 1,0806 την προηγούμενη μέρα.
  • Οι επενδυτές προβληματίζονται από την αναζωπύρωση της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, μετά το δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δρομολογεί το μπλοκάρισμα των αποστολών ημιαγωγών από αμερικανικές εταιρείες στην κινεζική Huawei Technologies.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή