Μετά τον Τραμπ, ο Τσίπρας βρίσκει ότι μας συνδέουν κοινές αξίες και με τον " φίλο και σύντροφο Μοράλες" (video)

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ένα απαράμιλλο εκκρεμές, βρήκε ότι “μας συνδέουν κοινές αξίες και με τον φίλο και σύντροφο Μοράλες”.

Έτσι, όπως είποαν, ψάχνουν μια κοινή λύση κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βολιβία.

Στις κοινές δηλώσεις τους και στο πλαίσιο επίσκεψης του προέδρου της Βολιβίας στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι:

Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.

«Δεκατρία χρόνια μετά την εκλογή του στο τιμόνι της χώρας του και παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ο Έβο Μοράλες συνεχίζει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης να κάνει πράξη τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, τον αγώνα για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντός. Ο Έβο Μοράλες κατόρθωσε να διαμορφώσει ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό συνασπισμό, απαρτιζόμενο από μια ευρύτατη γκάμα ριζοσπαστικών, προοδευτικών δυνάμεων, κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων και ιθαγενικών κοινοτήτων» ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

Στην παρέμβαση του Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε τα νικηφόρα αποτέλεσμα της πολιτικής του ηγέτη της Βολιβίας απέναντι στο νεοφιλελεύθερο ιερατείο του καπιταλισμού και χαρακτήρισε τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής ως success story.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ