Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά προσφύγων/μεταναστών στο Καρά Τεπέ

πρόσφυγες/μετανάστες Καρά Τεπέ μεταφορά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί επιχείρηση της αστυνομίας στη Λέσβο για τη μεταφορά των προσφύγων στον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Προκειμένου η επιχείρηση να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα – καθώς οι μετανάστες αντιδρούν – στο χώρο βρίσκονται από το πρωϊ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που πήγαν χθες στο νησί από την Αθήνα, θα φροντίσουν να μεταφέρουν πρώτα τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι στον άτυπο καταυλισμό, στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κοροναϊό.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό και διαδηλώνουν καθημερινά.

Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε ότι το νησί θα έχει αδειάσει μέχρι το Πάσχα του 2021.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Καμία δημοσίευση για προβολή