Μείωση φορολογίας, εισφορών και ρυθμίσεις ιδιωτικών δανείων υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης

“Η ΝΔ δεσμεύεται  να μειώσει τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεσμεύεται επίσης να ρυθμίσει τοου ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων” υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντηση που είχε στην Πειραιώς, με 42 προέδρους επιμελητηρίων της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το άθροισμα της επιβάρυνσης φόρων και εισφορών είναι σήμερα μη διαχειρίσιμο για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες». Ο πρόεδρος της ΝΔ, δημοσιοποίησε επίσης την πρόθεσή του να εξαγγείλει το αμέσως επόμενο διάστημα μία τολμηρή και οριστική ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων, με κεντρικό στόχο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους που ασφυκτιούν από χρέη.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Έδωσε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και προανήγγειλε ότι ο υπουργός της Ν.Δ. που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, θα έχει ως έδρα το Μαξίμου, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την εικόνα της πραγματικής οικονομίας που όπως είπε είναι «μία εικόνα ζοφερή που αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας”. Η πραγματική οικονομία έχει ουσιαστικά παραλύσει και οι επιχειρήσεις να βουλιάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη ρευστότητας”, είπε.

Ημείωση της φορολογίας

Εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική, την οποία κατεξοχήν μπορεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία» η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος, την τόνωση της ρευστότητας. Έτσι ώστε να οι επιχειρηματίες να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια, τα οποία χρειάζεστε, για να μπορείτε αύριο να αναπτυχθείτε».

Καταλύτης η πολιτική αλλαγή

Περισσότερα σε λέξεις

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι καταλύτης για τις απαραίτητες αλλαγές είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές: » Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο έτσι ώστε να μην βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Η αυξημένη επιτήρηση

Αναφέρθηκε και στην λήξη του προγράμματος λέγοντας ότι τελειώνει τυπικά στις 20 Αυγούστου ωστόσο «οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση θα μας συνοδεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα» και ότι » δυστυχώς, η χώρα μας υποβάλλεται -και θα υποβάλλεται- σε ένα καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, το οποίο δεν μοιάζει με αυτό το οποίο επιβλήθηκε σε άλλες χώρες, που βγήκαν από Μνημόνια. Είμαστε, δηλαδή, περιορισμένοι ακόμα για αρκετά χρόνια, ως αποτέλεσμα των εσφαλμένων επιλογών αυτής της Κυβέρνησης».

Από την συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος -που πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ-, και ο οποίος απέστειλε υπόμνημα «με τις εγκεκριμένες θέσεις του κορυφαίου οργάνου των επιμελητηρίων της χώρας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων», όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Ένωσης.

ΑΠΕ ΜΠΕ