Μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα 12 δις μέχρι το 2021 προβλέπει το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς

Παρουσιάστηκε χθες στο Λονδίνο, το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως αποκαλύπτει η Alpha Finance το σχέδιο προβλέπει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα 12 δισ. ευρώ στα τέλη του 2021, από 27,5 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2018.

Για το τρέχον έτος ο στόχος θα επιτευχθεί με την τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ σημαντικό ρόλο στο σχέδιο καταλαμβάνει και η αύξηση στις αξίες των ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της λόγω της ανόδου του real estate στην Ελλάδα. Επίσης προβλέπει νέα δάνεια ύψους 15 δισ. ευρώ έως το 2021, τα 12 δισ. εκ των οποίων θα χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ τα νοικοκυριά.

Οι συμμετέχοντες επενδυτές ενημερώθηκαν και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην κατεύθυνση αύξησης των καταθέσεων κατά 1 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο για την τράπεζα, καθώς και στην μείωση στο 5μηνο των διοικητικών εξόδων κατά 20%.

Ακόμα, στην άνω των τριών ωρών παρουσίαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, περιλαμβάνονταν η αναφορά στη συμφωνία με την Intrum καθώς και η συνεργασία με χρηματοοικονομικό όμιλο της Ιαπωνίας στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων προς τις ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις νέες χορηγήσεις, ο κ. Μεγάλου ενημέρωσε τους επενδυτές ότι ήδη εντός της χρονιάς έχουν εκταμιευτεί περί τα 1,9 δισ. ευρώ νέων δανείων, ενώ συνολικά μέχρι το τέλος της χρονιάς ο στόχος είναι να φτάσουν τα 4 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα για το 2020 τα νέα δάνεια εκτιμώνται στα 5 δισ. ευρώ και για το 2021 στα 6 δισ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ