Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, με απλά υλικά, για μια νόστιμη γαλατόπιτα!
Θα χρειαστούμε:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- Κανέλα
- 1 φλούδα λεμόνι
- Ζάχαρη
Χρόνος εκτέλεσης : 30 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλο το γάλα να βράσει μαζί με την μισή ζάχαρη και με την φλούδα λεμονιού.
- Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα.
- Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά στο αέρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη και κανέλα