Mένουμε σπίτι και φτιάχνουμε ξεχωριστά πασχαλινά κουλουράκια, της Χριστίνας Μαστρογιωργάκη

Η Χριστίνα Μαστρογιωργάκη είναι εξαιρετική μαγείρισσα, και όσες συνταγές της έχουμε φιλοξενήσει, μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπες. Την πασχαλινή της αυτή συνταγή, μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα https://www.viannitika.gr/

Όπως λέει η ίδια, την συνταγή, της την εμπιστεύτηκε πριν πολλά χρόνια μια αγαπημένη της φίλη (ικανή γευσιγνώστρια και απαιτητική μαγείρισσα) που κι εκείνη την είχε μάθει από μια συνάδελφο του άνδρα της.

Δεν ήταν μια από τις γνωστές συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια που, όλες λίγο-πολύ μοιάζουν, και που, σε γενικές γραμμές, είναι όλες επιτυχημένες. Εκείνα τα κουλουράκια ξεχώριζαν, παρόλο που υστερούσαν σε εμφάνιση από τα γνωστά-λεία και γυαλιστερά πασχαλινά (πολλοί τα λένε σμυρναίικα) κουλουράκια-τσουρεκάκια ή εκείνα τα άλλα, της αμμωνίας.

Είχαν σχετικά ανώμαλη επιφάνεια, όμως μοσχομύριζαν βούτυρο και βανίλια και, κυρίως, είχαν μια πιο «γεμάτη» γεύση από εκείνη που μου ήταν γνωστή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο Tastyday