Μέρκελ: Η Γερμανική προεδρία της Ε.Ε. θα επικεντρωθεί στη μάχη κατά του κοροναϊού και των συνεπειών της

Η εξάμηνη Γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινάει την 1η Ιουνίου, θα επικεντρωθεί στη μάχη εναντίον του νέου κοροναϊού και των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών του, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Στο εβδομαδιαίο podcast της, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης “σαφώς θα κυριαρχήσει το θέμα της καταπολέμησης της πανδημίας και των συνεπειών της” και πρόσθεσε πως, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ο ιός θα κυριαρχεί στη ζωή στην Ευρώπη.

Η καγκελάριος δήλωσε ακόμη πως η Γερμανία θα προωθήσει την ιδέα για ένα αποτελεσματικό ευρωπαϊκό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα κράτη μέλη, καθώς και την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, την υιοθέτηση ελάχιστων φορολογικών συντελεστών και την καθιέρωση κοινού συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Το Γερμανικό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη ειδικά για να συζητήσει την ατζέντα της γερμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Γέπε Τράνχολμ-Μίκελσεν, τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή