Μεταρρυθμίσεις και “κόκκινα δάνεια” στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ντράγκι

Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα αυτό της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, που συνδέεται άρρηκτα και με τον πρωταρχικό στόχο παράτασης της προστασίας για την πρώτη κατοικία κατοικία, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με  τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι  στο Μέ.γαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Μητσοτάκης και Ντράγκι, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργου Ζαβού, του προϊστάμενου του γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του πρωθυπουργού, Δημήτρη Μητρόπουλου και του προϊστάμενου του Οικονομικού Γραφείου της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, έθεσαν επί τάπητος την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αιχμή αποτέλεσαν το μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης, η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η ατζέντα των κόκκινων δανείων, η μείωση των οποίων ανάγεται σε κομβικό σημείο τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και για τις τράπεζες. Οπως, άλλωστε, είχε γράψει πρόσφατα το Economiko.gr,  για την κυβέρνηση συνολικά αλλά και για το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα η επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς στα τέλη της χρονιάς για παράταση, τουλάχιστον έξι μηνών, στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το στρατηγικό πλάνο της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας την προώθηση με γοργούς ρυθμούς των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί σε ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις. Επενδύσεις που, όπως τονίζουν συνεχώς, στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.