“Μια απόπειρα δολοφονίας” φέρνει ξανά μαζί Σαμαρά, Βενιζέλο. Η κοινή παρουσία με Λοβέρδο και τα μηνύματα με φόντο το βιβλίο του για τη Novartis

Απόπειρα δολοφονίας

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου “Aπόπειρα δολοφονίας”, σήμερα το αποκτά εκ των  πραγμάτων ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Kαι μάλιστα όι μόνο γι αυτό καθαυτό το περιεχόμενό του αφού αφορά στη σκευωρία που στήθηκε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ για εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, αλλά και γιατί στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ο πρώην κυβερνητικός του εταίρος Ευαγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Μποτόπουλος τ. ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. και από τα στελέχη που έχουν ξεχωριστό πολιτικό λόγο στον χώρο που καλύπτει το ΚΙ.ΝΑΛ.

  • Και βέβαια η κοινή παρουσία Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου, Μποτόπουλου σημειώνεται και σε μία συγκυρία που κορυφώνεται η κινητικότητα για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ.

Δείτε ακόμη: Κυρώσεις: Τα χειρότερα έρχονται για τον Ερντογάν – Τι περιμένει την Άγκυρα σε 30 ημέρες: Η σκυτάλη στον Μπάιντεν. Γιατί ο Τραμπ υπέγραψε τις κυρώσεις. Όλο το παρασκήνιο

Μια ήττα του νου δεν θα τους την χάριζα

«Γύριζα πίσω στην Αθήνα, αποφασισμένος να μην αφήσω πέτρα πάνω στην πέτρα. Να κτυπήσω καίρια τους δολοφόνους. Να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στην τιμωρία των ενόχων.

Είχα μάθει άλλωστε τις άθλιες συκοφαντίες των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων επ’ αμοιβή, την άθλια συμπεριφορά πολλών εκ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και τα συναισθήματα που με πλημμύριζαν ήταν ο πόνος και η οργή.

Ο θυμός και η αγανάκτηση. Και η απέχθεια για τα ανθρωπάκια που με μισούσαν και οργάνωσαν όλα αυτά για το συμφέρον τους. Δεν θα επέτρεπα, όμως, στον εαυτό μου να μισήσει, να σπαταλήσει δηλαδή το μυαλό του σε αυτό το ψυχοφθόρο κι αδιέξοδο συναίσθημα.

Μια ήττα του νου δεν θα τους την χάριζα. Ήταν και είναι αξιολύπητοι. Η κακία των μικρών ανθρώπων… Όλα, όμως, εδώ πληρώνονται. Και ο αγώνας είχε αρχίσει».

Προσωπική μαρτυρία 

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Ίνδικτος»,  ο κ. Λοβέρδος.

Όπως  σημειώνει στο πρόλογο του, πρόκειται «για μία προσωπική μαρτυρία. Τίποτε περισσότερο αλλά κυρίως τίποτε λιγότερο».

Στη πραγματικότητα, όμως, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένα πολιτικό ντοκουμέντο που διατρέχει την περίοδο 2016-2020, μια ιστορική αναπαράσταση των πολιτικών γεγονότων του ίδιου χρονικού διαστήματος και, ταυτόχρονα, μια βιωματική αφήγηση.

Σε αυτή τη συνεκτική σύνθεση ο πρώην υπουργός δεν παραθέτει απλώς την βάναυση εμπειρία που υπέστη από την ατιμία, τη πλεκτάνη και τη κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του κατά τη πολιτικοδικαστική σκευωρία Novartis.

Ερμηνεύει τα γεγονότα, τα συνδέει αιτιακά και διακινεί με ενάργεια τα αισθήματα του. Με συγκροτημένο και καθαρό λόγο οργανώνει τη διάταξη της σκέψης του και δίνει νόημα στη σθεναρή αντίσταση του στο παρακρατικό-παραδικαστικό κύκλωμα που επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

305 σελίδες αποκαλύψεων

Μέσα από τις 305 σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πρόσωπα, καταστάσεις, στιγμιότυπα και διαδικασίες που χαρίζουν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία ανάγνωσης. Αν θα έπρεπε, ίσως, να σηματοδοτηθεί με μια φράση το βιβλίο, αυτή θα ήταν η αναφορά του συγγραφέα στο ρήση του Ρήγα Φεραίου «όλο το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα ενώ θα προλογίσουν το βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,  ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού η παρουσίαση του βιβλίου, που θα γίνει διαδικτυακά από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.loverdos.gr και www.indiktos.gr ή στο Facebook live (Andreas Loverdos) και Facebook live (Εκδόσεις Ίνδικτος). Την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου θα καλύψει ζωντανά και το economico.gr.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή