Μικρά κέρδη για δεύτερη ημέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στήριγμα οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές

Χρηματιστήριο κλείσιμο

Σε θετικό έδαφος, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με βασικό στήριγμα τις μετοχές των τραπεζών, τον ενεργειακό και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 894,74 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 889,39 μονάδων (+0,09%) και 894,96 μονάδων (+0,72%). Ο τζίρος ανήλθε στα 62,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,5 εκατ. τεμάχια.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,23%, ενώ ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,28%. Η άνοδος στον τραπεζικό δείκτη έφτασε το 1,29%.

Στο ταμπλό , η Εθνική με κέρδη 3,23% και ο Ελλάκτωρ με άνοδο 3,02% ξεχώρισαν , όπως και οι Motor Oil και Alpha Bank, οι οποίες σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 2%. Άνω του +1% έκλεισαν οι Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, η Jumbo δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις  κλείνοντας με απώλειες 3,03%. Κάτω του 1% ήταν η πτώση στις δεικτοβαρείς Coca Cola και ΟΤΕ, όπως και στην Aegean, ενώ η ΕΧΑΕ έκλεισε χωρίς μεταβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή