Μικρότερες οι ζημίες για τη ΔΕΗ εάν έκλεινε λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει το προσωπικό τους

Στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 31 Οκτωβρίου θα κριθεί το μέλλον της ΔΕΗ σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους, και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Επίσης υπογράμμισε ότι η 31η Οκτωβρίου αποτελεί «ημερομηνία ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ, με στόχο να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ