Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η σημερινή συνάντηση Φώφης Γεννηματά - Κώστα Σημίτη

Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή, ωστόσο δεν έγιναν δηλώσεις ούτε από τον πρώην πρωθυπουργό ούτε από την ίδια.

Εξερχόμενη η κυρία Γεννηματά, δήλωσε μόνο ότι: «Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», περιορίστηκε να πει στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και παρέπεμψε στο αναλυτικό άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής για τη σκανδαλολογία.

Ο κ. Σημίτης, κατά την είσοδο της κ. Γεννηματά στο γραφείο του, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ είπε: «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα».

«Τη βραδιά των εκλογών, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την εκλογική επιτυχία της παράταξης», σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Το σημείωμα του ΚΙΝΑΛ για το νέο «βρώμικο ’89»

Περισσότερα σε λέξεις

Η Φώφη Γεννηματά κατ’ επανάληψη σε όλους τους τόνους και με όλους τους δυνατούς τρόπους έχει διατυπώσει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τη θέση μας

  •     Όλα στο φως
  •     Οι ένοχοι όπου κι αν βρίσκονται να πληρώσουν
  •     Η Δικαιοσύνη απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να επιτελέσει το έργο της. Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και αντικειμενική, τυφλή και όχι μονόφθαλμη.
  •     Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάναμε με αποφασιστικότητα και ευθυκρισία την πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Ας την κάνουν κι αυτοί που με κάθε τρόπο προσπαθούν να σπιλώσουν το χώρο μας.
  •     Δεν θα δεχθούμε ποτέ την σπίλωση, δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί της παράταξης μας.

Το να ταυτίζεις κάθε ατομική συμπεριφορά και την ατομική επιλογή ελάχιστων στελεχών με το σύνολο μιας ολόκληρης παράταξης και να την μετατρέπεις σε συλλογική ευθύνη, προδίδει φασιστική αντίληψη και  ολοκληρωτική μεθοδολογία.

Εμείς υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά και αδιάλλακτα την τιμή και την υπόληψη  των εκατοντάδων  χιλιάδων  μελών και στελεχών  της δημοκρατικής παράταξης που έδωσαν τα πάντα για να υπηρετήσουν αρχές και αξίες . Και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.  Για αυτή την προσφορά στην πατρίδα των εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών της παράταξης, αναλογεί μόνον τιμή και περηφάνια. Κανείς δεν θα ρίξει, ατιμώρητα,  στα σκυλιά της συκοφαντίας, την προσφορά μιας ιστορικής παράταξης.

Με το “βρώμικο ‘89” και την επιχείρηση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησαν να απαλλαγούν από την παρουσία μας. Να μας εξαφανίσουν  από τον πολιτικό χάρτη.

Η αλήθεια, όμως, έλαμψε. Η Δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε. Η πολιτική σκευωρία έπεσε στο κενό. Και ο Ανδρέας με τη δύναμη του λαού γύρισε στην εξουσία με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο. Δεν τα κατάφεραν .

Και σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι  να ξεμπερδεύουν με τη δημοκρατική παράταξη να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε.

Έχουν εντάξει στο προεκλογικό τους οπλοστάσιο την χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες  και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά  τους σχέδια.

Έκαναν το μεγάλο λάθος. Αποκάλυψαν τις κυνικές τους επιδιώξεις και τα κίνητρα που τους υποκινούν. Ο ίδιος ο  Α. Τσίπρας  δεν νομιμοποίησε απλώς τις εντολές  του  Πολάκη προς τις κρατικές υπηρεσίες, προς την Δικαιοσύνη, τις τάχα ανεξάρτητες αρχές (με διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ 16 από τα 17 μέλη), ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι είναι ο εντολοδόχος του.

Είναι απολύτως ορατό ένα παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή . Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν. Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ , τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά. Αναίσχυντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πληρωμένα τρόλ  του Διαδικτύου, αναλαμβάνουν την διάχυση της λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις. Οδηγός της δράσης του συστήματος των υπογείων είναι το «δόγμα Γκαίμπελς». Ο Γκαίμπελς, πνευματικός πατέρας αυτών των μεθόδων, είχε επισημάνει ότι «το μέγεθος του ψέμματος δημιουργεί ένα σπέρμα αλήθειας». Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι απλό:  «Βάλτε όση πιο πολλή λάσπη, για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος, κάτι θα μείνει.».

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας  έχει αποτύχει σε όλα στην διακυβέρνηση του. Και αυτή η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς. Όπως επείγονται να συγκαλύψουν, μια αλυσίδα από υποθέσεις, που οφείλουν να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη και αφορούν στην διακυβέρνηση και την ευθύνη του κ. Τσίπρα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ