Μείωση φόρων και εισφοράς αλληλεγγύης δρομολογεί οριστικά η κυβέρνηση από το 2021

Οι διεργασίες στο κυβερνητικό επιτελείο για μείωση φόρων κορυφώνονται εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη

Μείωση φόρων, ανάμεσα στους οποίους η εισφορά αλληλεγγύης, φέρεται να δρομολογεί οριστικά η κυβέρνηση από το 2021.

Οι διεργασίες στο κυβερνητικό επιτελείο για μείωση φόρων κορυφώνονται εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνεται ο σχεδιασμός για μέτρα ελάφρυνσης των εισοδημάτων από το νέο έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, εκκρεμούν διευκρινίσεις τόσο για το ύψος όσο και για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα και τις φάσεις των παρεμβάσεων.

Δεδομένου ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες αναμένεται να ανασταλούν από την Κομισιόν τουλάχιστον έως το 2022, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μείωση φόρων για την τόνωση της οικονομίας εν μέσω των επιπτώσεων της πανδημίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης -32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα- βοηθά έστω εμμέσως στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, υποκαθιστώντας δαπάνες που θα γίνονταν από τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν για επικείμενη μείωση και των ασφαλιστικών εισφορών.

Το «κουβάρι» αναμένεται να ξετυλιχτεί το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής και πριν από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ.

Καμία δημοσίευση για προβολή