Μητσοτάκης από Μάτι : 8 εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία οικιστικών μονάδων και την ανάπλαση της περιοχής

Την εκπόνηση σχεδίου συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής ανακοίνωσε οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το Μάτι λίγες μέρες από τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την τραγωδία κι ενώ έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπους της εκκλησίας ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί  ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος. Θα φτιάξουμε για τους κατοίκους ένα πάρκο, έναν χώρο υποδειγματικό που θα αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα είναι ταυτόχρονα και ένα πάρκο μνήμης. Σε άλλη έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία θα ανεγερθεί συγκρότημα πρότυπων κοινωνικών κατοικιών για τους πολίτες εκείνους που έχασαν την πρώτη τους κατοικία από τη φονική πυρκαγιά. Πρόκειται για μία έκταση 80 στρεμμάτων, από τα οποία τα 40 είναι οικοδομήσιμα.

Ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει από το Μάτι πέρασε από το μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα θύματα και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή