Μητσοτάκης από την Πάτρα για παρακολουθήσεις: Σαχλαμάρες όσα διακινούνται, όποιος έχει στοιχεία να τα δώσει στον εισαγγελέα

Μητσοτάκης Αχαία

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός από την αχαϊκή πρωτεύουσα, που πραγματοποιείται η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών και της διασφάλισης του απορρήτου τους είναι πολύ σημαντικό. Με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα από την πρώτη στιγμή τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, υπήρξαν απομακρύνσεις προσώπων. Και θέσαμε σε διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου που αναγνωρίζει τις παθογένειες και επιχειρεί να τις θεραπεύσει.

Η πρώτη χώρα που καταργεί καθολικά τη χρήση και εμπορία κακόβουλων λογισμικών 

Κάνουμε μία σειρά σημαντικές παρεμβάσεις. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καταργεί καθολικά τη χρήση και εμπορία κακόβουλων λογισμικών. Παρεμβαίνουμε με τη μεγαλύτερη δραστικότητα που μας επιτρέπεται για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό. Παρακολουθήσεις από κακόβουλα λογισμικά γίνονται παντού στον κόσμο.

Και μιας και ρωτήσατε αν εγώ αισθάνομαι ασφαλής για τις επικοινωνίες μας, να σας πω ότι το ζήτημα αυτό μας απασχολεί συχνά όταν συζητάμε με τους ομολόγους μας, γιατί πολλοί θα ήθελαν να ακούν τις επικοινωνίες μας εντός και εκτός. Αυτό

ισχύει για όλους τους αρχηγούς κρατών. Και κάνουμε τα πάντα ώστε οι επικοινωνίες μας να είναι ασφαλείς, αναγνωρίζοντας όμως πάντα ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά μας. Και αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας ακούν να επιμένουν να προσπαθούν να το κάνουν.

«Σαχλαμάρες όσα διακινούνται»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέθεσε: «Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω μία διάκριση μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του τύπου και τα αγκαλιάζει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διότι άκουσα υπονοούμενα ότι το Predator επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016. Ακούσαμε ότι το Predator βρήκε με έναν παράξενο τρόπο την οικογένεια του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στην πυρκαγιά του Ματιού, ότι το Predator φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα πολυτελείας.

Αυτά είναι σαχλαμάρες. Είναι σαχλαμάρες. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Και εν πάση περιπτώσει όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ζητώ από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, διορθώνουμε τις αστοχίες μας, τις αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών.

Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας 

Τις χρειάζεται η χώρα. Αλλά μεταξύ του να αναγνωρίζουμε ένα υφιστάμενο πρόβλημα, να διακινούμε λίστες χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και να πρέπει να αποδεικνύουμε εμείς ότι αυτά που γράφουν κάποιοι δεν ισχύουν αντί να τα αποδεικνύουν αυτοί που τα ισχυρίζονται υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.

Και τελικά μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι δεν είναι. Εγώ δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να γνωρίζω την έρευνα π[ου διεξάγει η δικαιοσύνη, αλλά αν κάποιοι κρίνουν ότι διαθέτουν στοιχεί να πάνε να τα καταθέσουν στη δικαιοσύνη».

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή