Μητσοτάκης: «Κάποια κέντρα θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό και αγκυλωμένη κυβέρνηση. Δεν “μασάμε”. Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο» (video)

Τέσσερα πολιτικά μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όσους θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες επιδιώκουν να υπονομεύσουν τον ίδιο και την κυβέρνηση, δημιουργώντας κλιμα τοξικότητας και αποσταθεριποίησης. Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε ανοιχτά το διακύβευμα των εκλογών:

  • Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς: Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει.
  • Συστράτευση για τον δραστικό εκσυγχρονισμό. Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία. Για συστράτευση και δραστικό εκσυγχρονισμό.
  • “Δεν μασάμε”. Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς. Υπάρχουν Κέντρα που θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Κάποιοι εξωθεσμικοί μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς δε μασάμε!
  • Είμαστε με τους πολλούς. Είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε

“Το είπαμε και το κάναμε”

“Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια” τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κέντρα, τα οποία «μας δείχνουν τα δόντια τους» και επιθυμούν «έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό», επισημαίνοντας ότι «εμείς οι Νεοδημοκράτες όμως δεν μασάμε».

  • «Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο καθένας στον ρόλο του»

«Η ΝΔ και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, εντός εισαγωγικών, αλλά λίγους. Δεν πειράζει, μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση, κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευθήκαμε να κάνουμε. ‘Αλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση άλλωστε έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, αλλά ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Ο καθένας στον ρόλο του» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«O Ερντογάν θα προτιμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν «θα προτιμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα». «Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ νοιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«O ΣΥΡΙΖΑ συνονθύλευμα που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής»

Χαρακτήρισε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής», μιλώντας για «αριστερό τραμπισμό σε όλο του το μεγαλείο». «Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και για να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Επαναλαμβάνω, ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Έχουμε κάποιες διαφορές. Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του» τόνισε. Καταλόγισε, δε, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πήγε από το go back» στην κ. Μέρκελ, στο «go back» στον κ. Μακρόν. «Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα» τόνισε.

Η Ελλάδα και τα κακόβουλα λογισμικά

«Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από την δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες.

Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η δικαιοσύνη και η βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή