Μητσοτάκης : Οι ελληνικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν πλήρως για 5 ώρες τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Στην 7η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

ανανεώσιμες πηγές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του ανακοίνωσε πως στις 7 Οκτωβρίου οι ΑΠΕ κάλυψαν για 1η φορά ολόκληρη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για 5 ώρες, τονίζοντας πως η χώρα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ.

Σημαντικό ορόσημο – Ελλάδα στην 7η θέση παγκοσμίως 

«Στις 7 Οκτωβρίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ – κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την είδηση μετέφερε νωρίτερα το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters, αναδεικνύοντας  τη γενικότερη προσπάθεια της χώρας μας να απεξαρτηθεί πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Πλήρης κάλυψη της παραγωγής για τουλάχιστον πέντε ώρες 

Σύμφωνα με αυτό, ο  ΑΔΜΗΕ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 100% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τουλάχιστον πέντε ώρες την περασμένη Παρασκευή, φθάνοντας στο ρεκόρ των 3.106 μεγαβατώρων στις 0800 GMT.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα έχει μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνοντας τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Ενίσχυσε επίσης την εξόρυξη άνθρακα, αναβάλλοντας το σχέδιό της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Το μερίδιο των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια ανήλθε στο 46% του ενεργειακού μείγματος της χώρας τους οκτώ μήνες έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, από 42% την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με το περιβαλλοντικό think-tank The Green Tank με έδρα την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή